1. 2. 2017

Kočky

Kočky jsou pro mě geniálním dílem přírody. Potichu našlapují dějinami, jednou jako společnice Kleopatry, tu na klíně Churchilla, potom zase na lodi, jejíž posádce chrání zásoby na dlouhé cestě.
Vnímám je jako jedinečné osobnosti. Když přijmete jejich libůstky a nectnosti, ocitnete se ve vybrané společnosti, kde vás nikdo nesoudí. Nejsou falešné, jen my jsme nastaveni na vnímání světa podle našich pravidel. Nikdo jiný vám neukáže tak dokonale, jak moc jsou pravidla relativní. Naučí vás, jak se můžete vzájemně respektovat. Ukáží vám, že i když jsou vaše vesmíry odlišné, mají překvapivě hodně společných prvků.
Beru je trochu jako "ženská“ stvoření, jsou nevyzpytatelné, mají tajemství, někdy vás přehlížejí, ale kvůli jejich přízni byste se stejně přetrhli.
Znáte takový ten den k ničemu, v práci jste jako křeček v kolečku, cesta domů je jako výstup na K2 bez kyslíku a když jste konečně doma, zjistíte, že jste zapomněli koupit půlku chleba a venku leje. Proto potřebujete kočku. Večer se vám vaše domácí šelma opře hlavou do dlaně a ve vašem paralelním vesmíru je najednou všechno v pořádku.
@olga_notanymore