1. 5. 2018

Tolerance navždy

Taky nemáte rádi filmové remaky? Nikdy nejsou tak dobré jako originál. Je vždycky těžké navázat na dílo, které mělo úspěch. O to víc, pokud mělo geniálního režiséra. A Cvrliky geniálním režisérem byl. Jeho projekt – Toleranceplno – je něčím, co miloval a piloval k dokonalosti.

Hodně lidí po jeho smrti psalo, že tak dlouho sbírali čas, inspiraci či odvahu napsat svůj příběh, až to nestihli. A že je to mrzí. I nás to mrzí – je totiž spousta příběhů a myšlenek, které ještě nebyly vyprávěny. A měly by být – protože právě teď někde někdo určitě bojuje s nepochopením či záští okolí a moc by mu pomohlo vědět, že v tom není sám.

Jára Cimrman kdysi zvládl hrát Hamleta bez Hamleta. Po dlouhém váhání a s velkou pokorou jsme se rozhodli zkusit totéž. Chceme uchopit blog, který pro Cvrlikyho tolik znamenal, a pokračovat s ním tam, kde byl před měsícem přerušen.

Znovuobnovení blogu se ujala @Okoslav, která pomáhala Cvrlikymu s „Tolerancí“ již dříve. Do týmu přizvala i pár dalších lidí, protože víc hlav víc ví. Projektu konkrétně pomáhají @BlondataBehna, @Madla_G, @Banker1200 a @BezTvare.

Vedle blogu jsme zřídili nový účet @ToleranceNavzdy, který by měl být propojením blogu a Twitteru. Na něm se budou objevovat upozornění na nové publikované články a může probíhat diskuze k nim a na tento účet lze také směrovat DM s návrhy vašich případných textů. Pokud byste však raději komunikovali s @Okoslav či jinými členy týmu, není to problém.

Jsme si vědomi toho, že nahradit tak úžasného člověka, jakým byl Cvrliky, není možné. Nejsme tak empatičtí a za všech okolností obětaví jako on. Rozumíme ale tomu, čeho chtěl svým blogem dosáhnout, a budeme se ze všech sil snažit, abychom mu neudělali ostudu.

Co napsat na závěr? Jak říká klasik: „Vše záleží jen na vás, na nás a hlavně teda, milí přispěvatelé, na vás.“

Redakce