19. 5. 2017

Slaměný vdovec

Všichni v páru to znají. Prostě někdy přijde čas, kdy ten druhý od vás někam odjede. Může to být pracovní cesta, dovolená, návštěva rodičů nebo cokoli, díky čemu se stanete dočasně single.

Když je to v prvních letech vztahu, tak si nechcete ještě přiznat, že se na to i svým zvrhlým způsobem těšíte. Po 35 letech si to přiznáte zcela. Ne, že by vám ten druhý vadil, to určitě ne, ale je to pro vás dobrodružství. Plánujete, co vše budete dělat, kam půjdete a jsou to vlastně i takové vaše malé prázdniny.

Pak to přijde, partner odjíždí, máváte mu. Vrátíte se domů, sednete si do křesla a … je to divné. Ticho, nikde nikdo. Co teď. Jo, jdete na nákup. Jste zpět s pamlsky, pustíte televizi, notebook na stole, mobil na kolenou. Všechno sníte. Co dál? Proladíte 250 programů, obvoláte známé, kam byste mohli zajít, nikdo nemá čas.

Pak nazujete boty a vyrazíte na každodenní dlouhou vycházku. Jediné, co je jiné, že jste na ní sami. No a tak jde den za dnem. Stále si namlouváte, že se někam vrhnete a budete dělat to, co neděláte, když jste ve dvou. Pak se přistihnete, že zapnete před půl sedmou Ulici. Strašný. Jsem tak starej? Ne. Máte svoji cestu, která je daná. Cestu dlouhého života s někým, koho máte rádi, a který vás takhle zformoval.

Prostě ten svůj život máte poznamenaný zvyky. Tím, že je neměníte, když jste sami, tak si vlastně přiznáte, že vám ten váš svět ve dvou takhle vyhovuje a těšíte se, co ještě na té společné cestě zažijete a poznáte. 
@Tapr20